EFIS/EJI Ita Askonas Award link

eji_efis_logo.png

EFIS Eastern Star Award link

eastern_star_award.jpg

EFIS NewsFlash October 2020 link

Gostovanje prof. dr Miloša Markovića (Radio Beograd 2) na temu SARS-CoV-2 i vakcina: https://www.rts.rs/page/radio/sr/story/24/radio-beograd-2/4163465/vakcine-protiv-kovida-19.html

Ekspertizu Britanskog društva imunologa o tekućim imunološkim istraživanjima u COVID-19, kao i o najvažnijim pitanjima i prioritetima istraživanja vezanim za COVID-19 iz ugla imunologa možete naći na: https://mailchi.mp/immunology.org/new-ams-bsi-report-immunology-covid-19?e=74842dd0f6

СВЕТСКИ ДАН ИМУНОЛОГИЈЕ 29.04.2020.

 

Светски дан имунологије се обележава сваке године 29. априла широм света од стране националних имунолошких друштава и посвећен је промовисању значаја истраживања у области базичне и клиничке имунологије у јавности укључујући школе, новинаре, политичаре и оне који доносе одлуке везано за здравствену заштиту и финансирање истраживања.  Друштво имунолога Србије  и Одбор за имунологију и алергологију Одељења медицинских наука Српске академије наука и уметности су по традицији обележавали овај дан научним скупом у САНУ, који ће ове године изостати због околности везаних за пандемију корона вирусом.

Дан имунологије је први пут обележен 2005. године, а на иницијативу Светске уније имунолошких друштава (IUIS) и Европске федерације имунолошких друштава (EFIS) од 2007. године се обележава широм света. Дан имунологије има за циљ да широј јавности приближи резултате научних истраживања имунског система и да истакне значај механизама имунског система у инфекцијама, аутоимуности и малигним болестима, као и у очувању здравља.

https://iuis.org/events/2020-international-day-of-immunology/

Desa Lilic and Mario Abinun

Gift Donation

For the advancement of Clinical Immunology in Serbia

More info here.

EFIS-ON-TOUR

June 7, 2019
13:00 – 17:45
School of Medicine, University of Belgrade
Doktora Subotića 8, Belgrade

11 lectures, complete program available here.

Photos from the event in the Gallery.

ECI 2021 in Belgrade

We are proud to announce that ECI2021 will be held in Belgrade. We are thankful to our colleagues from TSI for this chance to jointly organize ECI 2021 in Belgrade. Here is the link to the letter from the President of EFIS. We are looking forward towards the Congress.

DAY OF IMMUNOLOGY 2019

Predavanja povodom Svetskog dana imunologije

 

Srpska akademija nauka i umetnosti

25.04.2019.

 

Photos are available in the Gallery

Vaccination as the necessity.

Questions and answers on immunization and vaccine safety.
http://www.who.int/features/qa/84/en/

Send us information that you want to share through ISoS.rs

©2018 by Immunological Society of Serbia. Proudly created with Wix.com